Cum decurge testul HIV de acasă în Marea Britanie [Update - rezultatul]

sâmbătă, august 23, 2014

Aflat prin această minunată țară, am decis să îmi mai fac și eu un test de rutină așa că uitîndu-mă pe net am descoperit că îmi pot comanda de acasă gratuit kitul de testare. Și ca să fie totul mai frumos, am zis să împărtășesc asta și cu voi. De menționat: îți poți mișca și curul la clinică să îți ia ăia sînge. Dar de ce să faci asta, doar suntem oameni ocupați, nu?

În primul rînd, se intră pe site-ul http://www.ruclear.co.uk. De acolo afli că testul e gratuit și disponibil bărbaților care au făcut sex cu bărbați. Vă rog să observați că nu am zis gay, bisexuali sau ceva specific. Că nu există doar categoriile astea și ar fi bine să băgați la cap asta.

De acolo se comandă kitul, cam într-o zi de duminică, că atunci am eu timp. Mă rog, l-aș fi comandat în altă zi, dar am zis că atunci ori niciodată. Mă minunez că îmi ajunge în poștă marți. Deci în 2 zile fu acasă la mine. Acesta include:
  • 2 șervețele îmbibate cu spirt (ca să-ți dezinfectezi deștele)
  • 2 lanțete (cu care să te înțepi, că ești masochist și știm cu toții asta. A, una e de rezervă în caz că prima nu merge sau ai tu degete prea tari, dacă te întrebi de ce ai primit două. Cînd ai plăceri vinovate, știi ce să faci.)
  • Un cartonaș pentru colectarea de sînge (aici o să pui sînge adică, că e un test de sînge uscat)
  • Un plasture să îți pui peste înțepătură 
  • Un mic pachet cu silice (cred că asta e traducerea, că nu știu ce e dioxidul de siliciu)
  • Instrucțiuni și un formular pe care trebuie să îl completezi (inclusiv cu nume)
  • 2 prezervative ????? și o cărticică intitulată SEX BOMB despre HIV, protecție, sex.
  • Un chestionar pe care să îl completezi opțional - despre experiența ta cu acest kit și alte hîrtiuțe de-ale lor.
Ca să vedeți cum decurge procesul am furat clipul ăsta de pe site-ul lor:




Iar mai jos aveți poze cu ce am primit eu.



Formularul - m-am plictisit completînd Înainte de le scoate

Bla

Ce era în punguța transparentă Cele două lanțete - sunt chiar drăguțe


Hîrtiuțe și prezervative, ca să stea ei liniștiți Cînd termini, le bagi pe toate în plic.

Procesul e chiar simplu, cînd termini pui cartonașul pe care ai picurat sînge împreună cu pachețelul cu silice înapoi în chiloțelul transparent, sigilezi, bagi formularul și cu chiloțelul în plic (opțional și chestionarul despre cum a decurs totul) și îl arunci într-o cutie de colectare a poștei (nu plătești taxe de trimitere, pentru că totul e plătit de ei). Și după aștepți... (Update - nu am așteptat mult, vezi mai jos)

P.S. Am primit cîteva reacții de genul: „dacă îți faci testul HIV înseamnă că ai suspiciuni”. Mentalitatea asta e tîmpită. Mi-am făcut testul pentru că nu mi l-am mai făcut de aproape 2 ani și pentru că mi se pare corect față de mine, în primul rînd, să îmi știu statutul, iar apoi față de foștii și viitorii mei parteneri. În acești doi ani am avut 4 parteneri sexuali, dintre care unul cu care am fost un an întreg, iar 3 cu care am făcut numai sex protejat. Avînd în vedere că și în România sunt gratuite, puneți mîna și făceți-vă teste că nu știți cu cine ajungeți în pat, nu mai mergeți pe încredere și folosiți prezervativ ÎNTOTDEAUNA. Să ai HIV nu mai înseamnă moarte în ziua de astăzi și cu tratament puteți trăi o viață normală. Asta dacă descoperiți la timp.

Update
Kitul l-am comandat duminică 17 august, l-am primit la ușă prin poștă marți, pe 19 august, l-am trimis apoi două zile mai tîrziu, joi, pe 21, iar pe 23 august xam primit rezultatul. În formularul completat am bifat SMS, Telefon și poștă, de fapt, cam toate opțiunile posibile. Iar pe 23 am primit SMS-ul următor. Părerea mea: se mișcă repede băieții.


~Rob

"Life is to be painted upon our own will."

You Might Also Like

0 comments

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.