I wanna be pansexual

duminică, noiembrie 14, 2010

English
No, really. We have so many terms for so many things. And really, I wish I was pansexual. What is that? Well, that means I wish I could love someone no matter it's gender, sexual orientation and identity. In my humble opinion, that's how we should all be.

But let's start with a definition which should explain better what that means, even though nothing can explain it better than I do *modesty*.

Pansexuality (also omnisexuality) is a sexual orientation, characterized by the potential for aesthetic attraction, romantic love, or sexual desire towards people, regardless of their gender identity or biological sex. As defined in the Oxford English Dictionary, pansexuality "encompasses all kinds of sexuality; not limited or inhibited in sexual choice with regards to gender or practice."

While bisexuality is often described as attraction to both men and women, Pansexuality has been described as a "means to skip the binaries and essentialism of 'bi'."
[Wikipedia]

At first we might believe there aren't other genders than Male and Female. But what about Transgenders, Intersex and Hermaphrodites ? Where shall we include them, even though labeling is one of the human's nature? Transgenders are those who don't identify in their bodies. So a person who considers itself a woman but is stuck in a man's body isn't gay. It's a transgender heterosexual MTF (Male to female). But how many men are able to understand this in Romania without everyday stereotypes? How many would sleep with a man that "pretends he's a woman". Even though I'm a very empathic person and it is quite difficult to me to understand that, who am I to say it is not possible when I am also struggling to make others accept me?

What about hermaphrodites? How many men would sleep with a woman who has a penis? Oh geez, many I'm not that good sustaining my opinion today and proving it, but anyway..

Pansexuality is that sexual orientation in which we love people for who they are, how they think, speak and look, regardless of their gender or sexual orientation or identity. Which means, as long as there exists attraction, nothing else matters for them.

Pansexuality is also probably the most difficult to understand and accept sexual orientation.

Its advantages?
1. Less, if not none, stereotypes regarding sexual orientation.
2. People would be able to understand better others and love them for who they are. Would be easier to express our feelings towards others and communicate with them.
3. Less heterophobia and homophobia, if not none (considering there wouldn't be such classification), not thinking about what's right, what's good, what's correct when it comes to love.

But hence this won't happen, we keep staying the same and living our own lives as they are. And no matter how much I'd love to be and will try to be a pansexual, right now I'm glad I'm a poor man who feels comfortable being gay or, on the Kinsey' scale, being around 4-5. =)


Românã
Pe bune. Avem atâtia termeni pentru atâtea notiuni. Si pe bune... as vrea sã pot fi pansexual. Ok, ce o fi aia pansexual. Adicã, telea, sã pot iubi o persoanã indiferent de sex, orientare si identitate sexualã. În opinia mea asa ar trebui sã fim cu totii.

Dar sã începem si noi asa cum se cuvine. Adicã, o definitie mai elocventã decât a mea. Desi stiu cã una mai elocventã de atât nu se poate.

Pansexualitatea (sau omnisexualitatea) este o orientare sexualã caracterizatã de potentialul atractiei estetice, a iubirii romantice sau a dorintelor sexuale fatã de oameni, indiferent de de identitatea sexualã (genul) sau sexul biologic. Asa cum e definitã în Oxford English Dictionary, pansexualitatea "înglobeazã toate tipurile de sexualitate; nu e limitatã sau inhibatã de alegerea sexualã cu legãturi cãtre gen sau practici."

În timp ce bisexualitatea este adesea descrisã ca o atractie atât cãtre femei cât si cãtre bãrbati, pansexualitatea a fost descrisã ca un "mod de a trece peste dualitatea si esentialismul bisexualitãtii".
[Wikipedia]

Ok-ok... la prima vedere am putea crede cã în afarã de femei si bãrbati nu mai existã alte genuri. Dar Transgenderii? Dar persoanele Intersex? Sau hermafroditii? Pe ei unde îi includem, chiar dacã etichetarea e ceva specific omului? Transgenderii sunt persoanele care sunt prinse în corpuri în care nu se identificã. Cu alte cuvinte o persoanã care se considerã femeie, dar are un corp de bãrbat nu e gay. E heterosexualã transgender MTF (Male to female). Dar câti bãrbati pot întelege acest termen fãrã prejudecãtile din zilele de azi? Câti s-ar culca cu un bãrbat care "pretinde cã e femeie"? Desi si mie personal care sunt foarte empatic mi-e greu sã înteleg, sunt sigur cã totul este posibil. Cine sunt eu sã spun cã nu se poate asa ceva, când chiar eu mã astept de la ceilalti sã mã înteleagã cã sunt putin diferit? :D

As mai putea da un exemplu dacã stau sã mã gândesc. Si voi lua tot exemplul unei femei hemafrodite. Câti bãrbati s-ar culca cu o persoanã cu penis? Desi pare putin mai usor de imaginat, multi probabil ar spune pas si ar crede cã e super ciudat. Si atunci unde e bisexualitatea? (Nu cred cã sunt asa de bun în argumente în seara asta... asa cã mã puteti învinovãti.)

Pansexualitatea este acea orientare sexualã în care iubim persoanele pentru cum sunt, gândesc, vorbesc si aratã, netinând cont de sexul sau orientarea lor sexualã. Adicã, tot ce conteazã este dacã existã o atractie între ei si cealaltã persoanã.

Cu toate acestea pansexualitatea este probabil cea mai grea de înteles orientare sexualã si probabil cea mai grea de acceptat din punct de vedere al mentalitãtii.

Avantajele pansexualitãtii?
1. Stereotipurile, dacã nu ar dispãrea, atunci sigur s-ar micsora ca numãr. (legate evident de anumite orientãri sexuale)
2. Lumea ar fi mult mai întelegãtoare, iubitoare. Ar fi mai usor sã ne exprimãm ideile si am fi mai comfortabili în actiunile noastre.
3. Atât heterofobia cât si homofobia s-ar diminua, nemaifiindu-ne fricã de ce spune societatea, ce e drept, ce e corect, ce bine, când am sti cã toti sunt la fel...

Însã cum acest lucru nu se va întâmpla, rãmânem toti la fel cum suntem si trãim viata pe care o trãim. Si oricât de mult as vrea sã fiu pansexual si oricât de mult voi încerca sã fiu, în acest moment sunt bucuros cã sunt un amãrât de omulet care se simte comfortabil fiind gay sau pe scara lui Kinsey, aflându-se undeva pe la 4-5. =)


~Rob
"Paint your own Life and Live in your own world."

You Might Also Like

8 comments

  1. ce bine ar fi daca toti ar cunoaste macar conceptul de pansexualitate :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie-mi spui?! XD Doar încercând sã îmi imaginez asta mã face sã mã simt mai bine. =)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite ca si azi am reusit sa invat ceva nou si iti multumesc! Nu stiam termenul si ma bucur ca inca invat si inca am tragere de inima sa invat. Multa lume (acum vorbesc doar bazandu-ma pe ce stiu, pe cunostintele si amicii mei), multi dintre cei ajunsi la varsta mea (si aici nu o spun la modul "am imbatranit", Doamne fereste! Am abia 25 de ani. Ma refer strict la a se ajunge la aceasta varsta, fara niciun fel de alte implicatii si nuante in tonul vocii. :D ) sunt loviti acum de boala "atotstiutorilor". Asa o numesc eu. La varsta adolescentei, e teribilismul infantil care ii face pe tineri sa spuna ca le stiu pe toate, dar e de inteles, oarecum. Inca n-au trecut prin viata. Ajungand la un sfert de secol, multi cred ca au deja opinii si pareri bine stabilite, le e greu sa accepte alte puncte de vedere si le e greu sa inteleaga ca inca au muuulte de invatat. Din fericire pentru mine, nu ma incadrez acolo si constientizez ca am tot atatea de invatat de la un copil de 10 ani cate am de invatat de la un batran de 80. M-am lungit prea tare cu toata polologhia. :))) Unde vroiam sa ajung de fapt era ca daca toata lumea ar fi buna si intelegatoare, ar fi plictisitor, insa o doza de bun simt si intelegere nu strica niciodata... Asta plecand de la afirmatia ta care mi-a ramas in cap: "I am also struggling to make others accept me".

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord cu tine, gandindu-ma la afirmatia "Viata e suma tuturor actiunilor noastre si a celor din jur". Totusi, gandindu-ne la cate alte lucruri exista pe Pamant, putin mai bine nu cred ca ar face viata mai plictisitoare. Ceea ce vreau sa spun este urmatorul lucru: Chiar si daca nu ar exista aceasta etichetare, chiar si daca am fi capabili sa iubim persoanele pentru cine sunt, inca am fi capabili sa fim gelosi, inca am fi capabili sa ne placa de cine vrem, inca am avea libertatea de a nu ne place de cineva, ceea ce de asemenea ar duce la conflicte intre noi. Nu cred ca viata ar fi atat de plictisitoare intrucat ar exista alte lucruri care sa ne atraga atentia de la plictiseala - probleme, necazuri, evenimente fericite, zile de nastere, iesiri cu prietenii, certuri etc. Sunt multe alte lucruri de care nu stim inca si care nu ne fac viata mai interesanta decat este. Daca nu am cunoaste notiunile de heterofobie si homofobie, asta nu ne-ar face viata mai plictisitoare. Ar face o viata fara notiunea acestor cuvinte.

    Si ca sa iau un exemplu si mai elocvent, viata ta era mai putin interesanta inainte sa citesti acest articol si sa cunosti notiunea de pansexualism decat este acum? Nu cunosteai notiunea, insa viata isi continua cursul. Acum il stii, iar viata isi continua cursul. Nu stiu in ce masura poti raspunde ca da la intrebare de mai devreme... desi ar fi dragut daca chiar te-a influentat asa de mult.

    Sau gandeste-te in trecut. La fel as fi putut sa-mi prezint opinia despre cat de dragut ar fi ca toti sa traim in America unde exista o alta mentalitate. Ar fi facut asta viata mai plictisitoare? Nu cred, caci si acolo am fi avut de a face cu alte probleme, sau cu aceleasi probleme pe care le intalnim si aici, insa cu o mentalitate diferita. =)

    Sper ca ai prins ideea. Si crede-ma, inteleg ce vrei sa spui si sunt de acord, repet, gandindu-ma la prima mea afirmatie "Viata este suma faptelor noastre si a celor din jur".

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca m-ai inteles un piculet gresit sau nu m-am exprimat eu cum trebuie. Am ceva probleme la capitolu' asta. :D Ziceam ca daca toata lumea ar fi buna si intelegatoare, ar fi plictisitor si cred cu tarie treaba asta pentru ca ma refer strict la lucru' asta. Lasand la o parte necazurile si problemele cotidiene, intotdeauna ai sti ca toti oamenii te inteleg si sunt buni cu tine si totul s-ar rezolva relativ repede. Fericirea in ziua de azi este aproape un termen utopic, tocmai pentru ca sunt atat de putine astfel de momente de care nu ne putem bucura asa cum ar trebui. Intotdeauna stam sa ne gandim la o alta problema, intotdeauna exista un alt necaz, intotdeauna o alta grija ne macina. Cum scapi de una, cum vin 5 in locul ei. Totusi, 90% dintre ele daca nu si mai bine ar putea fi rezolvate daca lumea ar fi buna si intelegatoare. Asta mi s-ar parea mie plictisitor. Problema e ca lumea a cazut, din contra, in extrema cealalta si nu mai gasim niciun pic de intelegere niciunde, fapt pentru care am zis ce-am zis mai sus: o doza de bun simt si intelegere nu strica niciodata.
    Nu vad legatura invatarii de cuvinte noi cu situatia practica. Multa lume stie ce simte, dar nu poate pune in cuvinte. Nu am zis deloc ca a cunoaste un cuvant imi face viata mai mult sau mai putin plictisitoare. N-ar avea nicio noima. :D
    Faptul ca am invatat din articolul tau un cuvant, nu are nicio legatura cu ceea ce simt sau ceea ce simteam fata de oameni in general. Pur si simplu acum as putea adauga un cuvant nou invatat care sa ma ajute sa ma exprim. Am momente cand urasc oamenii si momente cand ii iubesc pe toti. Dar niciodata nu am discriminat sau generalizat. Urasc treburile astea. Merg pe principiul ca toti suntem oameni si toti ar trebui sa fim tratati la fel.
    Urasc si America si mentalitatea lor si cred ca acolo e mai multa discriminare decat oriunde altundeva. Pe de alta parte, n-am fost acolo sa vad cu ochii mei. Imi bazez afirmatia doar pe ceea ce am citit si discutat cu un numar de cetateni americani.
    Am inteles ca nu a fost nicaieri vorba de disparitia completa a notiunilor mentionate, da' nici eu n-am zis deloc asta. :)) In principiu, tot ce vroiam eu sa spun, rezumat in cateva cuvinte ar fi ca oamenii au nevoie de o doza de intelegere pentru ca nu mai gasesti niciunde asa ceva. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. :D Vorbeam de intelegerea unui concept (aici pansexualismul) nu neaparat a unui cuvant. :D Oricum, poate ca nici eu nu sunt prea bun la explicatii. :D
    Da, avem nevoie de o doza din toate... XD Nu stiu daca toata lumea ne-ar intelege. Nu toata lumea e la fel de empatica, nu toata lumea e la fel de rabdatoare. Deci nu stiu in ce masura toata lumea ar fi buna si intelegatoare. :D

    Eh, oricum... :D

    RăspundețiȘtergere
  7. :))) Cred ca de fapt amandoi incercam sa spunem acelasi lucru pana la urma. =))

    RăspundețiȘtergere
  8. mai mult ca sigur.. doar ca difere modul de expunere a ideii.. multumim diversitatii existente in lumea aceasta :P

    RăspundețiȘtergere

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.