Povestea unui bisexual: „Începutul e greu, dar frumos”

joi, aprilie 18, 2013

Mi-a fost adus la cunoștință că nu prea am abordat pe blog subiectul bisexualității, așa că am fost de acord să las pe cineva să vă spună o mică povestioară despre noi începuturi, despre noi relații. Îi vom spune B. pentru că mi-a spus că ține foarte tare la intimitate; de asemenea sunt implicate mai multe persoane, ale căror identitate dorește să le păstreze secrete, iar dacă doriți să-i adresați întrebări sau să-i spuneți ceva, o puteți face în comentarii, va fi prin preajmă.


**********


Da, sunt bisexual de când mă ştiu. M-a luminat despre asta o... tipă, pe la 18 ani când am venit în Capitală. Eram speriat, prost informat, zero experiență și totul mi se părea mare. Un oraș mare, oameni mari care n-au timp de meschinăria unui provincial picat din Lună. Mă consideram anormal, murdar, profund imoral, un păcătos fară suflet. Citeam pe nerăsuflate totul, beam în delir și eram de o singurătate aproape patologică. Arătam la fel cum îmi era sufletul – trist, murdar, în menghina lipsei respectului de sine. Îmi amintesc că mergeam, cu precizia unui ceas elvețian, la aceeași oră, în același parc. Mai ales atunci când ploua sau era frig. Eram confuz. Plângeam des. 

Iubisem o fată la mine-n fundul lumii; mă părăsise, iar eu mă uitam după băieți(Mă uitam și simțeam dorința. Nu știam mai mult de atât. I-aș fi atins și poate sărutat. Nu aveam calculator acasă așa că nici prieteni care să mă ajute nu aveam; nu înțelegeam de ce doar eu sunt așa. Am crezut mult timp că sunt singurul din lume. Singurul „bolnav”.) Credeam că m-a pedepsit Dumnezeu pentru asta, d-asta tipa m-a părăsit. Cu păcatul ăsta stăteam zilnic pe bancă în parc, imaginându-mi noi moduri prin care mă puteam pedepsi. Fumam ca un turc. Și asta a fost bine! Țigările mi-au luat mulți ani din viață, dar i-au dat sens.

 Îmi dai o țigară? Am tresărit din gândurile mele și am întins mecanic pachetul.
— Merci. De ce plângi? A fost ca o lovitură de buzdugan. M-am uitat la ea. O tipă la 21 de ani, drăguță, brunetă. Frumoasă. Mult prea frumoasă să vrea o țigară de la mine.
— Așa, poate pentru că sunt singur. Și poate pentru că sunt bolnav. Mă urăsc pe mine, urăsc că nu sunt normal.
 Dar ce e anormal la tine?
 Păi... nu contează. Multe. Inclusiv că mă atrag lucrurile care nu ar trebui.
 Băieții?
 Poate da și băieții.

Ce a urmat a fost un delir. A râs mult, tare și sincer. Mi-a întins mâna și m-a invitat la ea. De acel râs m-am îndrăgostit pentru totdeauna. Au urmat nopți de poezie, vin și cărți. Și dragoste, fără sens și fără capăt. De la ea am învățat tot ce sunt ca om, astăzi. De la ea știu că nu sunt anormal sau murdar. Da, știa de la primul chat, până la ziua întâlnirii. Ea m-a îndemnat să fac pasul. Să trăiesc. Nu a dorit nicio secundă detalii. Sau să știe cine e. Era doar mulțumită că eu sunt mulțumit. Am vrut după prima întâlnire cu un băiat să mă despart de ea. Merita mai mult, un heterosexual care să-i facă viața... normală. I-am spus.
 Ha-ha. Și ce are de-a face faptul că ești bi cu faptul că eu te iubesc?
 Nimic, dar meriți mai mult.
— Merit ce vreau eu. Iar eu te vreau pe tine. Și voi fi aici și când vei suferi după el. Să îți fie clar. Și dacă vrei să te iau de bărbat ca să crezi, o să o fac.  Nu mă deranjează să te împart, pentru că nu împart ce simt pentru tine. Ce simt pentru tine este un întreg. Ce simți tu pentru mine poate fi o jumătate din ce ești, dar jumătatea aia este întregul care mă face pe mine să fiu fericită.

Îmi aduc aminte cu exactitate cuvintele pentru că ele mă definesc în prezent. Lucrurile au rămas fix așa cum le-a zis. Și da, m-a strâns în brațe când am suferit după el...


~Rob
"Life is to be painted upon our own will."

You Might Also Like

12 comments

  1. Ce tare si frumos de sincera este povestea lui B. Ma bucur pentru tine si pentru ea B. Ma bucur ca te-a facut sa vezi lumea cu alti ochi. Cu ochii si sufletul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Peter, multumesc foarte mult. Da, în toată jungla asta există şi altfel de oameni. Genul care te schimbă cu simpla lor prezenţă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Unii ochi pot vedea pentru suflete oarbe,dar sunt şi unele suflete văzătoare ce pot deschide noi orizonturi unor ochi orbi.
    Cred ca asa ar putea fi spus ceea ce a făcut ea pentru tine, B.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos si perfect adevărat ce ai scris. Merci

    RăspundețiȘtergere
  5. Dintre multe povești, sincer cred că a ta este una foarte interesantă. Este frumos să descoperi pe cineva care te iubește cu adevărat necondiționat, pot spune că e chiar inedit, și cu atât mai dificil cu cât în egală măsură împărtășești sentimente pentru două sexe diferite.


    Liniște sufletească și iubire necondiționată îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc. Asta iţi doresc şi ţie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta chiar a fost bună. Tipa aia avea o minte şi o conceptie perfect ajustate logic.

    RăspundețiȘtergere
  8. După ce am citit blogu la omu ăsta m-am lămurit că nu iegzistă! Bisexualitatea adicătelea, nu omu, care el este gay, gay, gay! Di tăt!

    RăspundețiȘtergere
  9. Aoleu, nu e vorba de Biexual man, cel din blogroll?! Mi-e rau! :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu-nu-nu. Chiar mă gândeam că pe el îl ai în gând, dar nu. E altcineva.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ioi, nu nu sunt gay, gay di tat! :) Si da, tipa aia chiar este..ajustata logic.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.