Știri din presă despre parteneriate civile, căsătorii gay, Remus Cernea, proști și altele

marți, aprilie 16, 2013

Fac așa, un mic round-up al acestor săptămâni, pentru că au fost pline de evenimente și voi începe cu o știre mai tristă:

Moartea lui Margaret Thatcher (fost prim-ministru al Marii Britanii) și relația cu homosexualii:


Uruguay legalizează căsătoriile gay, în ciuda opoziției puternice din partea Bisercii Romano-Catolice


  • Congresul din Uruguay a adoptat cu o mare majoritate, legalizarea căsătoriilor homosexuale, devenind a 12-a țară din lume care acordă astfel de drepturi. Această decizie vine după ce în ultimii ani, acest stat a dus o politică permisivă în ceea ce privește drepturile gay-ilor, adopției, dar și a înrolării homosexualilor în armată.
  • Uruguayul e doua țară din America Latină, după Argentina care oferă astfel de drepturi (Brazilia permite doar în anumite zone căsătoria), dar bineînțeles că Biserica Catolică s-a opus. Nu prea le-a păsat lor atât de tare.
  • Linkuri:


Ghiciți ce, și Senatul francez a aprobat adopțiile familiilor gay și se pregătește pentru aprobarea întregului pachet de legi în favoarea căsătoriilor și drepturilor de adopție al lesbienelor, homosexualilor etc


Între timp, în România, sărim de cur în sus că nu avem bani, că numai la noi e nașpa, că suntem săraci, dar când vrem modernizarea, schimbarea unor lucruri ridicole, suntem la fel de reticenți; penibilul Bisericii Ortodoxe române atinge apogeul: cere bani publici pentru construcția unei clădiri mai înalte decât Casa Poporului, "autoritățile centrale și locale TREBUIND să susțină financiar catedrala". NO SHIT!


În același timp, Cernea propune o nouă bombă: parteneriate civile pentru homosexuali și lesbiene. Vă las pe voi să vă dați seama cum a fost primită această propunere. Penibilul Radu Mazăre (da, ăla de se fute cu toate proastele din Mamaia) îl face "tâmpită". Puiu Hașotti se crede atotștiutor, evident că suntem oameni bolnavi.


Haideți: păreri?


~Rob
"Life is to be painted upon our own will."

You Might Also Like

4 comments

  1. Hm... mă gândeam de ceva vreme să scriu ceva, dar nu prea știu cum ar fi văzute viziunile mele politice mai... interesante... Ce pot spune... Însfârșit a ajuns și la noi acest subiect și după ce am citit multe comentarii de pe site-urile ziarelor și sincer să fiu, ca și în cazul opririi susținerii bisericilor din buget, cred că există o minoritate gălăgioasă ( ca întotdeauna, și care de data aceasta se întrece pe sine) care se dă mare religioasă și nu vrea să accepte asemenea chestii „satanice”. Normal, o struțo-cămilă ca USL-ul nu ar accepta așa ceva fiindcă mizează pe prietenia cu BOR-ul și pe puterea acesteia de a manipula mulțimea prin angoase existențiale.

    Nu mă prea aștept a vreuna din legile propuse de Cernea să fie votate în parlament, nici când PDL era la putere (care teoretic ar trebui să fie Creștin Democrat, deci conservator) dar în mod special când USL e la putere (liberalii la fel ca PDLiștii, iar PSD face social democrația și întreaga stângă de râs). Dar sunt de părere și sper că nu greșesc când cred că dacă va fi un referendum pe această temă, poporul va acepta și parteneriatele, și oprirea susținerii BOR-ului din buget.

    Între timp, să nu uităm însă de evenimentele mai puțin romantice din Rusia, unde Putin a interzis „propaganda decadenă vestică”, reprezentată prin asociații de genul ACCEPT sau PFLAG și prin campanii de acceptare a omulu ide lângă tine, indiferent de pielea, etnia, religia sau orientarea lui...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu îmi plăcea de Remus Cernea și pot spune în continuare că nu îmi place de el ca persoană, dar trebuie să recunosc că mi-au plăcut cele două propuneri ale sale. Nu am înțeles însă reacțiunea celorlalți, chiar dacă mă așteptam la atitudinea de fanfaron a lui Mazăre, nu mă așteptam deloc ca un liberal, Puiu Hașotti să vorbească într-un asemenea fel.

    Decădem, dacă acum câțiva ani politicienii se stânjeneau să vorbească pe această temă, acum atacă și jignesc direct și fără opreliști, asta e cauzat de criză și BOR, de faptul că politicienii se sprijină pe „sfaturile” parohilor locali în alegeri. Sper să se trezească și românii într-un final.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă părerea ta e pertinentă, te rog! Părerea mea e că e bine că a ajuns în discuție acest subiect, însă mă doare că mai nou fiecare mormoloc TREBUIE și ARE o părere pe care trebuie să și-o exprime la TV. Doar e dreptul lor la libera exprimare...

    Nu cred că la un referendum ar fi votată o astfel de propunere, oricum, nu acum. Mai avem timp... recunosc și spun clar asta, că România nu e pregătită. Dar dacă nu ar fi aceste propuneri, aceste dezbateri, aceste semne de întrebare, atunci România nu va fi niciodată pregătită.

    Am vrut să menționez și ceva despre Putin, dar o voi face aici: http://www.huffingtonpost.com/2013/04/08/vladimir-putin-dutch-gay-rights_n_3038407.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu știu ce să zic, fiecare acum cu părerile lui, dar mie mi-a plăcut mereu nenea ăsta. Reacția stimabilului domn de la PNL este cel mai probabil datorată vârstei, neinformării, dezinteresului pe această temă, dar poate și tupeului... mi se pare oricum ipocrită scuza de după, aceea că declarația lui era doar politică.

    Să sperăm...

    RăspundețiȘtergere

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.