A.S.I.A - Gay scenes since 2002?

vineri, aprilie 22, 2011

English
For those of you who have no idea what the song says, it doesn't matter actually. The idea is that there are some short gay-themed scenes at 2:17, 2:20, and 3:46 in this music video ever since 2002, and we're in 2011 and Romania it is still a pretty homophobic country.

Nevertheless the song as well as the music song were and still are very popular in Romania.



Românã
Nu aveți cum să nu știți piesa. Este, like, una din piesele tinereților noastre (și a copilăriei mele). Reamintindu-mi azi de ea, am vrut să o reascult. Și din curiozitate am urmărit și videoclipul. Rezultatul?

Vă sugerez să fiți atenți la 2:17, 2:20 și 3:46. =)
Influențe gay încă de prin 2002 și încă mă întreb cum se face că România mai este încă atât de homofobă.

Nu cred că are rost să discut clipul. Dacă nu s-a mediatizat, poate că e mai bine așa. Dar e interesant de observat.


~Rob
"Paint your own Life and Live in your own world."

You Might Also Like

9 comments

  1. tot prin 2001-2002, nu imi mai amintesc exact se difuza un serial englezesc pentru adolescenti "As if" in care unul din personaje era gay. Intamplator mi-am amintit si eu de serial si mi-am pus si eu aceeasi intrebare , probabil a fost ignorat dar totusi a fost difuzat acum 10 ani si personajul e prezentat mai mult decat ok.
    Alex e personajul, As if

    RăspundețiȘtergere
  2. Știam de As If, sunt sigur că l-am urmărit puțin în perioada în care eram fascinat de gay storylines în filme, dar nu știam că a fost difuzat la TV. Mai știi pe ce post?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca Antena 1, era difuzat dupa ora 23.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, parcă aşa îmi aduc şi eu aminte că era difuzat târziu şi eu mă uitam pe ascuns la TV =))

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare! Nici nu observasem scenele alea. :)))) ce fraier sunt, pardon, eram

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru ca astia suntem. Un popor cu minti incatusate in care predomina conceptiile inradacinate. Nu ai vazut cat s-a discutat pe tema mister gay 2011 si cate controverse s-au nascut? S-au rasculat credinciosii, au invocat ca suntem in postul pastelui.... Cred ca suntem singura tara care gandeste asa...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici eu nu le-am observat până aseară.

    RăspundețiȘtergere
  8. Îți recomand acest articol al lui Idei ( http://www.ideidegay.ro/2011/04/cristian-branea-la-b1-tv.html ) și dacă ai tu timp și răbdare să vezi cum prejudecățiile, dar mai ales PROSTIA și FĂȚĂRNICIA sunt calități de bază alte românului și arăt către nenea ăla care 3 sferturi din clip spune că nu intră în detalii punând bețe în roate explicațiilor lui Branea pe motiv că „publicul oricum nu înțelege”, adică telea, suntem proști, iar spre sfârșit se dă mare deștept și cică „hai că nu am vrut să intrăm în detalii, dar o facem până la urmă”.

    Ba da am văzut, însă sincer nu Mister Gay m-a deranjat pe mine cel mai tare cât campania de informare și educare cu privire la orientarea sexuală. Postul Paștelui, Postul Crăciunui, cu o săptămână înainte de nuștu ce sfânt... la noi oricând se va găsi o sărbătoare care nu are nicio legătură cu subiectul discutat care să fie invocată. Când o să învățăm, mă întreb, că ar trebui să existe o separare clară între stat și biserică? Este democrație sau teocrație?

    RăspundețiȘtergere
  9. Waaai foarte tare! Nu stiu daca bagasem de seama la vremea respectiva... :))

    RăspundețiȘtergere

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.