Scrisoare către mine - din 2009

vineri, iulie 12, 2013

Probabil ai terminat liceul la care ai intrat și urmează să îți continui visul. Adu-ți aminte că ai fost șef de promoție și ai făcut o întreagă școală să se schimbe.
Bucură-te că ești tu! Bucură-te că mai ești în viață și că ești fericit, sper!
Fie ca visul pe care-l ai acum să se împlinească.

Eu, 
(semnătura din 2009)



Acum 4 ani îmi scriam, la terminarea școlii generale, acest mesaj. Sincer, nu mai știam ce mi-am scris. Am recitit acum și realizez că, deși general, mesajul a fost ca să îl pot înțelege după atâta timp.

Traducere:

[...] și urmează să îți continui visul.
Știam că voi reuși pe când voi termina liceul să îmi stabilesc niște visuri și ținte concrete, pe atunci însă totul era destul de confuz.

[...] ai făcut o întreagă școală să se schimbe.
O să par un modest, însă am reușit să dau un exemplu prin cum am fost, prin determinare și prin cum relaționam cu ceilalți, chiar dacă existau mereu dispute.

Bucură-te că ești tu.
La sfârșitul clasei a VIII-a eram încă în perioada în care eram indecis asupra ce să aleg în ceea ce mă privește. Deși sună puțin ciudat veți înțelege: pe de o parte era religia, care era o opțiune viabilă la acel moment, pentru că voiam să nu mai simt ceea ce simțeam, voiam să nu mai fiu atras de băieți, voiam să fiu normal și credeam că dacă aleg calea lui Dumnezeu mă voi vindeca. Pe de altă parte exista opțiunea alegerii mele, în care mă acceptam și lăsam religia la o parte. Mi-era foarte greu însă, neputând discuta și explica cum trebuie anumite lucruri.

Știam de pe atunci însă ce voiam de fapt. Acum realizez însă că nu aveam cum să aleg altfel. Cu toate acestea, există anumite persoane care m-au ajutat în drumul meu, cea mai importantă fiind profa de mate, și care sunt responsabile într-o oarecare măsură de turnura pe care a luat-o viața mea. 

Bucură-te că ești în viață.
Deși s-ar putea să vină ca o surpriză, au fost dăți când m-am gândit serios la sinucidere, ca variantă la viață și la dezamăgirile pe care aveam să le cauzez părinților mei. Această opțiune a dispărut, din fericire, imediat ce am intrat în liceu. Eu, cel din 2009, trăiesc. Mulțumesc că m-ai ajutat să evoluez!

În rest ce pot spune... visul meu urmează să se împlinească.



~Rob
"Life is to be painted upon our own will."

You Might Also Like

0 comments

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.