International Day Against Homophobia

sâmbătă, mai 14, 2011

English



IDAHO - International Day Against Homophobia
Photography exhibition

Ciad Meacham has initiated in September 2009 along with her girlfriend, Sarah Baxter, a photography project. Their idea was that "Walk with pride" will celebrate the freedom of speech of the LGBT community.

For a year, they traveled in 15 different countries to follow the Gay Pride organizers. The result is an impressive collection of photographs that express the difficulties that the community are facing in their will to express freely.

“We hope that by viewing these photographs, people will realize what problems homophobia and transphobia creates”
says Meacham.

The exhibition hast officially started at Strasbourg on the 10th of May. It will also end there as the end of June. Beside Strasbourg, it is also held in 20 other cities: Berlin, Potsdam, Liege, Zagreb, Sofia, Manila, Sebastopol (California), San Francisco, Sydney, Bucharest, Bruxelles, Taichung, Kaohsiung, Yilan and Taipei, Phnom Penh, Skopje, Minsk and Moscow.

In Bucharest, the exhibition is held on May 17th, starting with 7pm on Calea Dorobanților 18, in La Blanca. The event is held by Accept and STUP. Hope we will meet there.

Română
IDAHO - International Day Against Homophobia
Expoziție de fotografie

Ciad Meacham, un fotograf american, inițiază în septembrie 2009 cu prietena lui, Sarah Baxter, un proiect de fotografie. Ideea lor a fost ca „Walk with pride” va sărbători libertatea de exprimare a persoanelor LGBT din întreaga lume.

Timp de un an, cuplul a călătorit în 15 țări diferite să urmeze organizatorii paradelor gay din Europa și Asia. Rezultatul este o colecție impresionantă de fotografii care exprimă dificultățile persoanelor LGBT în exercitarea dreptului la libertatea de exprimare.


„Sperăm că, prin vizualizarea acestor fotografii, oamenii își vor da seama ce probleme generează homofobia și transfobia”
spune Meacham.

Expoziția a început oficial la Strasbourg, la Parlamentul European, pe 10 mai. Se va termina, de asemenea, la Strasbourg, la sfârșitul lunii iunie, la Consiliul European. În afară de Strasbourg, expoziția va fi prezentată în zilele următoare în 20 de locații diferite din întreaga lume: Berlin, Potsdam, Liege, Zagreb, Sofia, Manila, Sebastopol (California), San Francisco, Sydney, București, Bruxelles, Taichung, Kaohsiung, Yilan și Taipei, Phnom Penh, Skopje, Minsk și Moscova.

La noi, în București, expoziția are loc pe 17 mai 2011, începând cu ora 19:00, pe Calea Dorobanților nr.18, în La Blanca, pe terasă și este un eveniment organizat de Asociația ACCEPT și STUP. Sper să ne vedem pe acolo.


~Rob
"Life is to be painted upon our will."

You Might Also Like

0 comments

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.