Gay Life and Faith in God

miercuri, august 17, 2011

Română
Salutare! Fiind primul meu articol, vreau să vă salut pe toți și sper că voi reuși să nu vă plictisesc. M-am gândit să scriu mai întâi despre relația dintre Biserica ortodoxă și viața gay. Printre noi există probabil și persoane credincioase, dar, după cum știți, Biserica nu ne acceptă acțiunile, stilul de viață și nu ne acordă anumite drepturi. Personal, consider că credința ar trebui să existe în fiecare, lăsând deoparte ceea ce zic alții. Eu nu cred că ceea ce fac este un păcat, cred doar că iubesc diferit și m-am născut în acest fel, să fiu diferit. Totuși, există și oameni din rândul bisericilor care nu vor să lase deoparte persoanele gay și să îi excludă din acțiunile bisericii. Este un început și sper că și alții vor face același lucru.



English
Hello to everyone! Being my first post, I want to say hello to everyone and I hope I will not make you bored. I've been thinking of writing about the relationship between the Orthodox Church and the gay life. Maybe there are some persons between us that believe in God, but, as you know, the Church doesn't accept our actions, lifestyles and doesn't give us any rights. Personally, I believe that faith must be part of everybody, ignoring what the others say about us. I don't think that what I do is a sin, I just think I love differently and I was born this way, to be different. Anyway, there are also people in churches that don't want to put aside gay persons and exclude them from the churches' actions. It's a beginning and I hope there will be others that will do the same.

~Andy
"Life is to be painted upon our will."

You Might Also Like

5 comments

  1. Există, din câte îmi aduc eu aminte și o grupare de adventiști care acceptă persoanele LGBT în confesiunea lor, cu toate că nu este o grupare recunoscută oficial de Biserica Adventistă. Cu toate acestea, părerea mea este aceea că deși avem nevoie de niște valori morale pe care Biserica le-a predicat înainte, pentru a putea controla oamenii și a-i ține în stăpânire, în afara acelui sprijin sau a acelei speranțe de care noi ne agățăm și încercăm să ne explicăm rolul pe pământ, în ziua de azi, Biserica nu este un lucru necesar. 

    Fiecare din noi este învățat care sunt valorile morale, care ne sunt drepturile, libertățile, dar și pedepsele pentru încălcarea drepturilor/libertăților sau a altor acțiuni ilicite. În ziua de azi însă, Biserica este doar o modalitate de a controla masele, de a le stoarce de bani, de a-i lega la ochi și mai ales de a le îngrădi gândirea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare dintre noi are câte o părere despre Biserică în ziua de astăzi. Cred doar că atât noi, care ne trăim viața de zi cu zi, cât și preoții ne-am cam îndepărtat de la adevărata viață creștină. Eu cred că există ceva care ne-a creat, dar nu am încredere în preoți, care devin din ce în ce mai corupți. Cât despre comunitatea LGBT, nu consider că este un păcat să fii cine ești tu cu adevărat și cred că Dumnezeu îi iubește pe toți cei cu suflet bun, indiferent de orientarea lor sexuală.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exista pasaje din Biblie care sunt, mai mult sau mai putin, ignorate, pentru simplul fact ca sunt de-a dreptul, well, silly (si pe buna dreptate). Pe moment imi amintesc doar de  imbracaminte made of mixed fabrics si oamenii chei (cum ca sunt atinse de Necuratul or something). Nu mai stiu detalii, din pacate, si am impresia ca mai erau cateva.

    Ah si am un prieten in Israel care e gay si a studiat mult Biblia. Mi-a spus ca a patit de cateva ori sa se invoce Biblia in discutii pe tema LGBT si ca, daca ai citit intr-adevar totul, e relativ usor sa iti dai seama ca nu au dreptate cei care sunt anti-LGBT.

    Ati vazut 'Prayers For Bobby'? Un film bazat pe intamplari reale despre un adolescent gay a carui mama este o persoana extrem de religioasa care nu il accepta. Va recomand sa il vedeti, este foarte, foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, "Prayers For Bobby" este un film foarte bun. Poate de aceea am avut răbdare să îl văd de două ori. Revenind la ce spune Biserica, aceasta trebuie adaptată o dată cu modernizarea societății (nu știu ce s-ar întâmpla dacă NIMENI nu ar munci duminica). Printre alte lucruri care țin de religie și cu care nu sunt de acord se mai numără și păcatul de a te spăla duminica sau în zi de sărbătoare și lingurița de la împărtășit care trece prin gurile tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Andy, bine ai venit și mult succes în blogosferă!
    Din cîte știu eu, Biblia nu condamnă și nu interzice homosexualitatea în mod explicit. Starea actuală de fapt se bazează pe niște interpretări (dogmatice) ale textului biblic. Mai există și altele, care țin seama de contextul istoric și lingvistic inițial, și care se străduie să evite neînțelegerile -- sau cel puțin nu au pretenții de adevăr absolut.

    RăspundețiȘtergere

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.