We are all heteros in this

marți, august 02, 2011

Română

Dacă nu vă ține răbdarea pentru întregul film, asta e. Eu mi-am pus de câteva ori întrebarea cum ar fi dacă lucrurile ar fi stat invers. Poate că aceasta nu este înfățișarea cea mai bună a opusului realității noastre, pentru că știm cu toții că lucrurile stau mult mai rău în realitate, dar este un punct de pornire către o cugetare asupra dreptului nostru de a-i judeca pe alții și nu numai. Dacă noi am fi majoritari, am fi niște persoane mai bune? Din păcate tind să cred că nu, dar asta depinde de fiecare.


Și ca să vă dau un hint despre cum stau defapt lucrurile vă invit să citiți acest articol, dar mai ales comentariile acestuia.English

If you don't have the patience to watch the entire movie, then it's your loss. I've asked myself a few times how would thing stand if it was the other way around. Maybe this movie doesn't represent our reality the best, because we all know things are worse, but it does represent the kick-off point for thinking over whether we have or not the right to judge others and so much more. If we would be the majority, would we be better human beings? Unfortunately I tend to believe we wouldn't, even if that would depend on each of us.

~Rob
"Life is to be painted upon our will."

You Might Also Like

3 comments

 1.      Am vizionat filmul pana la capat. Nu a fost nevoie de rabdare pt ca mi s-a parut foarte interesant.
  Am avut rabdare sa citesc si articolul, in schimb despre comentarii nu pot sa spun acelasi lucru. Am citit doar cateva, restul chiar nu pot sa le citesc si nu pentru faptul ca multi sunt de acord cu ministrul ala, ci pentru modul denigrant, lipsit de orice urma de bun simt si demnitate, scarbos, agresiv si plin de ura in care anumite persoane sunt capabile sa isi exprime o simpla parere.
       Ma mir de cei care se mira ca multi vor sa plece din tara asta.
       Un film interesant ar fi despre cum ar arata tara asta, ce fel de relatii ar avea cu alte tari, cum ar evolua daca ar ramane aici numai genul de oameni (incuiati, nu neaparat gay/bi/lesbi) de care am amintit mai sus.
       Pacat ca "a uri" e un lucru "mai normal" decat a iubi in lumea asta.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mă bucur că ai avut răbdarea la 3 noaptea să îl urmărești în întregime și că ți-a și plăcut. Da, ar fi interesant de gândit acest lucru și de ecranizat un astfel de film. În legătură cu tema ce e mai normal în ziua de azi, îți recomand acest articol, în cazul în care nu l-ai citit deja: http://www.darkq.net/homosexuali-si-homosexualitate/morala-crestina-si-decredibilizarea/

  RăspundețiȘtergere
 3. |'m nOՒ hƏrƏ3 august 2011, 18:25

  Voi face referire la acest scurtmetraj, ca la o imagine in oglinda a lumii in care traim. Asupra actualului subiect am reflectat o perioada suficienta de timp, si cateodata, parerea cu care ramaneam, nu era asemanatoare celei precendente. Cred insa ca, ceea ce statea la baza formarii diferitelor opinii, era identic. Eu am luat videoclipul impreuna cu articolul in care este prezentat ministrul Paul Evans Aidoo, si le-am integrat intr-un tot. Astfel consider ca indiferent de realitati,  consecintele ar fi aceleasi. Daca presupunem ca reflexia mea intr-o oglinda, ar putea reprezenta opusul meu, numai din punct de vedere al orientarii sexuale, atunci ceilalti, ar trebui sa se apropie, si sa priveasca alaturi de mine dincolo, in speranta ca vor vedea acceasi persoana, pe care in aceasta lume, fiecare o apreciaza in felul lui. Doua persoane cu orientari sexuale diferite, dar, in esenta aceleasi. Deoarece, niciunul dintre noi nu este la fel, va trebui sa mai aduc in discutie si o alta varianta, pentru a preveni eventualele reprosuri. Pentru cei care nu considera pertinenta situatia de mai sus, si prefera opusul meu din toate puncete de vedere, mai precis, un baiat heterosexual pe-o parte, dar capabil de lucruri mult mai grave in comparatie cu simplul fapt de a fi gay pe de alta parte, cred ca ar fi timpul sa isi puna anumite intrebari cu privire la ei insisi. Poate ca in momentul in care omenirea va renunta la acest sistem de clasificare a oamenilor, pe baza culorii pielii, a orientarii sexuale, a nationalitatii, s.a.m.d., refuzand prosteste sa accepte ca o fiinta umana reprezinta mult mai mult decat atat, nu cred ca vreunul dintre noi se poate numi o persoana mai buna. In mare parte, astea au fost ultimele idei, pe care mi le-am structurat pe baza acestei probleme. Am renuntat sa o mai iau in consideratie, datorita faptului ca, cu cat ma gandeam mai mult la persoanele care ma judeca direct sau indirect, cu atat mai mult aveam impresia ca si eu la randul meu le judec pentru ceea ce acestea fac. Iar sa judec pe cineva, sau mai mult, sa ajung asemenea lor, nu ar fi nici macar ultimul lucru pe care mi l-as dori in aceasta viata.

  RăspundețiȘtergere

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.