GayFest 2012

marți, iunie 26, 2012

Luni, 25 iunie, s-a dat startul celei de-a noua ediții a GayFest în București, cel mai important eveniment LGBT din România. Festivalul de anul acesta organizează evenimente culturale (proiecții de film, teatru, fotografie) în mai multe locații din oraș.
Prima ediție a GayFest a avut loc în 2004, fiind organizate un festival de film și o conferință de presă, însă primul „marș al diversității” s-a desfășurat în 2005, în ciuda dificultăților întâmpinate și a violențelor ce au avut loc din cauza unor „salvatori ai neamului”.

GayFest a supraviețuit însă și are loc în fiecare an, fiind organizat de Asociația Accept, reprezentând o acțiune prin care se dorește a se atrage atenția asupra drepturilor persoanelor LGBT din România. Printre activitățile ce vor avea loc în această ediție se numără un workshop de improvizație creatoare, o bibliotecă vie, expoziții de artă comunitară, filme, concerte, teatru, petreceri și multe altele.

Mai multe informații și programul complet pot fi găsite aici.~Andy
"Life is to be painted upon our will."

You Might Also Like

3 comments

  1. Gala ar fi perfecta daca ar renunta pentru ceva vreme la parada.

    RăspundețiȘtergere
  2. Marius, parada este ok atâta vreme cât s-ar scoate în evidență adevărata față a lumii LGBT. Repet, nu spun că travestiții nu fac parte din comunitate, dar cred că ar trebui ca lumea să vadă dincolo de ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Problema este ca lumea nu poate si nu vrea sa vada dincolo de ei. Parada duce la un deficit al counitatii in societate. Heterosexualul cand se gandeste la LGBT se va gandi in primul rand la travestiti, pentru ca pe ei ii vede cu prioritate la parada, cel mai mare si mai vizibil eveniment (singurul de fapt).

    RăspundețiȘtergere

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.