Presa despre GayFest 2012

luni, iunie 25, 2012

Bună seara, București! Bună seara, România! Iaca începu GayFest-ul, nu-i așa? (stați, asta aparține altei vedete). În orice caz, primele știri despre GayFest au apărut în presă. Pot spune că am rămas plăcut surprins că în acest an am găsit știri despre eveniment atât la ProTv, cât și la Realitatea TV (ba chiar și-au dat seama că GayFest nu înseamnă numai parada, ci și proiecțiile de film, expozițiile, dezbaterile).

Dar trebuie să mă iau puțin de știrea asta, altfel nu mă simt bine. Pe lângă acel „organizatorii vor organiza” al Escăi, mă deranjează când la fiecare știre despre acest eveniment sunt puse în prim-plan acele „doamne” ale societății. Da, fac parte din aceeași comunitate ca și mine, dar imaginea este afectată având în vedere că nu suntem un popor deschis acestui fel de a fi, toți privind în asta „un comportament defectuos”.

Mergem acum la Realitatea TV, sau mai exact la site-ul Realitatea.Net care organizează o dezbatere privind legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex. Bună inițiativa, însă revin: atâta vreme cât vom continua să trăim în acea sferă a informației impusă de comuniști, fără să avem deschiderea de a ne documenta cu privire la ce înseamnă să fii gay, lumea va fi reticentă. Comentariile de pe site-ul lor confirmă ceea ce spun eu. Rămân însă cu speranța și cu încrederea că ne vom alinia și noi la un moment dat țărilor occidentale.


~Andy
"Life is to be painted upon our will."

You Might Also Like

0 comments

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.