Idaho exhibition - Kiddo was there

marți, mai 24, 2011

Română

Interesting attitude from these highschoolers

V-am spus de expoziția de ziua internațională împotriva homofobiei și transfobiei pe aici, dar ce nu v-am spus defapt e că și eu am fost acolo.

Expoziția a fost ținută pe terasa La Blanca, care e un fel de pub-club-terasă de pe Dorobanți și a fost alcătuită din 40 de tablouri ce reprezentau imagini de la paradele, marșurile sau chiar de la anti marșurile organizate împotriva acestora în țări din toată lumea.


Au fost câteva care mi-au plăcut în mod deosebit, dar ca să nu mă cac pe mine prea tare cu cât m-a atins pe mine acest eveniment, căci nu pot spune că am plecat super minunat de acolo, ci mai degrabă am plecat cu un sentiment de satisfacere parțială, voi spune că sunt și câteva care sunt foarte bune. Mă așteptam la ceva mai mult totuși. Poate și ca număr de tablouri, dar și la locație, care la un moment devenise puțin cam neîncăpătoare. Și da, or venit mă, să se culturalizeze cică... mai-mai să nu-i recunosc. O surpriză plăcută din partea comunității.

Vă voi lăsa să le vedeți și voi, dacă nu le-ați văzut încă. Imaginile sunt disponibile aici: https://picasaweb.google.com/117669598677963092832/ImagesAgainstHomophobiaIDAHOExhibition?feat=embedwebsite#slideshow/5599546829197865650

Ce părere aveți? Vă plac sau vă lasă rece?


English
I told you a few posts ago about the International Day against Homophobia and Transphobia and the exhibition held with this occasion. What I haven't told you is that I did attend the event somehow.

The exhibition was held on La Blanca's terrace, which is a pub/club/terrace location on Dorobanți, one of the most expensive places in Bucharest. It consisted of 40 paintings (or images -.-) illustrating moments from last year's gay prides and marches all around the world, or on the contrary, the anti-gay communities and protestants.

Just so I don't become a hypocrite, I am gonna say I liked some of them, but can't say I was deeply touched by any. Some were a bit shocking, some were interesting. But some were just regular. I left the place with a partial satisfied feeling maybe because I was expecting more. More paintings, more space. Cause yeah, people came. That was a nice surprise.

I will let you see the images on the following link: https://picasaweb.google.com/117669598677963092832/ImagesAgainstHomophobiaIDAHOExhibition?feat=embedwebsite#slideshow/5599546829197865650

What do you think? Do you like them or they don't have any effect on you?


This is probably one of those paradoxes - a stupidly formulated message for the regular Romanian
citizens who barely know Romanian, not to mention English. Still, interesting.

~Rob
"Life is to be painted upon our will."

You Might Also Like

4 comments

  1. Felicitări! M-a emoționat sincer ideea că (tocmai) acolo, în școală, se face așa ceva. (Măcar acum...)

    Și da, cred că aș fi murit de rîs să fiu acolo incognito și să vină comunitatea să mă culturalizeze. Dar chiar, de ce nu erai de fapt cu ei?

    Ce ți-ai fi dorit mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  2. Yeapz. ^^ Nu sunt sigur că ai înțeles ironia mea. Comunitatea nu a venit să culturalizeze pe nimeni. Au venit să se culturalizeze. Adică, în afară de pretextul acestei expoziții, au găsit un motiv de a ieși, de a mai vorbi și desigur de a-și petrece zi altfel decât acasă. Eram cu ei, =)) doar de-aia știu. 

    Mi-aș fi dorit totuși mai multe tablouri, poate mai semnificative decât cele din birouri. Mi-aș fi dorit și ca spațiul să fie puțin mai mare, pentru că aveau loc în La Blanca, dar au organizat totul pe terasă. 

    RăspundețiȘtergere
  3. The Kiddo 
    Evenimentul nu a fost neapărat o acțiune de culturalizare, ci mai degrabă un moment de coagulare a comunității gay, o modalitate de a o obișnui cu ieșirile de genul acesta,  astfel lumea devenind mult mai relaxată cu ceea ce reprezintă ea și-n public, însă fără circ ieftin și altele de genul acesta. 

    Până la urmă a fost o întânlire de socializare presărată cu glume. :D Nu?  

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar nu sesizează nimeni ironia din cuvintele mele? XD Da, este și asta adevărat și personal cred că mai degrabă a fost un moment de coagulare a comunității și de încerca și alte acțiuni de chemare a neamului, nu numai de Gay Fest, par example. De acord cu tine.

    A fost, a fost, dar nu vorbim de ce a fost după, ci de ce a reprezentat evenimentul el singur. 

    RăspundețiȘtergere

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.