Din presă: interviul unui cuplu de lesbiene și bălăcăreala unui preot ex-travestit

vineri, mai 10, 2013

Săptămâna asta în presă au apărut, din nou, articole cu subiecte gay. Azi vorbesc de două din ele, unu' pozitiv, altu, de râs.

Încep cu ăla frumos. Un cuplu (adică două, da?) de lesbiene a acordat un interviu frumos despre ele și despre acceptarea lor unei reporterițe pentru TVR. Interviu integral (e lung, dar frumos!) îl puteți găsi aici http://stiri.tvr.ro/cum-e-sa-fii-homosexual-in-romania-interviu-cu-un-cuplu-de-lesbiene_30254.html.

Noțiunea de orientare emoțională frumos pusă în evidență, bune punctele de vedere în ceea ce privește creșterea copiilor, în opinia mea.Ce mi-a plăcut este imparțialitatea „reporteriței”, dar și faptul că cele două sunt femei cu copii, care au păstrat legătura cu soții lor, au știut să fie demne și înțeleg importanța acestora în viața copiilor lor. Mă bucură ideea că oamenii încep să se accepte din ce în ce mai mult și astfel de mesaje sunt binevenite mai ales celor tineri, care sunt dezorientați... sau mă rog, cred că sunt. Și faptul că Doina pare și probabil că este o mamă excelentă, o dată ce POATE să vorbească cu copilul ei despre ea.

Eu întotdeauna am fost extrem de deschisă cu copilul şi i-am spus întotdeauna orice, am discutat cu el, l-am tratat ca pe un egal. Ştia că nu ne înţelegem bine. La un moment dat i-am zis: „Uite, noi am stat de vorbă şi ne-am hotărât să nu ne mai certăm, să nu mai fim atât de supăraţi şi să putem să fim veseli. El a înţeles imediat şi mi-a spus: „Vă despărţiţi”. Nu a fost afectat. Ştia că rămânem părinţii lui, mami rămâne mami, tati rămâne tati. I-am explicat că noi doi vom locui împreună, iar tati o să se mute, dar o să vină în fiecare zi.
 Apoi i-am spus că am găsit o persoană pe care o iubesc, i-am zis de Ioana. O ştia bine şi se înţelegeau nemaipomenit. N-a avut nicio reacţie, el nu ştie asta, "oamenii se iubesc doar bărbat cu femeie". I-am explicat şi că unii oameni consideră că asta nu e ok, că nu pot să înţeleagă cum să se iubească două femei sau doi bărbaţi.

De asemenea mi se pare un interviu realist: o arie destul de mare de oameni și reacții sunt prezentate, de la aprobare, la indiferență, chiar critică și respingere: chiar și din partea familiei. Vinovăție și iubire... o combinație interesantă. Merită citit!

Iar dacă tot sunt la partea cu copiii și adopțiile, recomand și acest articol de pe Think Outside the Box, de Daniela Cutaș, care de asemenea dezbate tema adopțiilor gay cu argumente din studii efectuate, nu opinii bigote.Apoi cu travestitul/travestita asta. Sărmana de ea, nu știu dacă se cuvine să o fac de căcat ca să râd sau să o bălăcăresc că e un fel de pseudo-Naomi... După ce s-a curvăsărit prin cluburi și alea-alea, s-a călugărit prințesa, poate o iartă Doamne-Doamne. Ei aș, dar credeți că de fapt astea erau planurile ei? Nicidecum, cică după ce au deconspirat-o au trimis-o la o bisericuță no-name. Și acolo EL, DOAR EL, i-a furat pe enoriașii care cotizau cu atâta stoicism la buzunarele altor preoți... doar vreo 20.000 lei și niște euroi. Păi la cât înghite Biserica, ce-a luat „micuțul” ăsta e egal cu ZERO. Catedrala aia mântuitoare o păpat ea singurică 50 mld. de euro și tot nu e gata. Ooops. Nu am zis eu asta.


Dar cică ăștia de la PROTV, „banii erau vitali pentru mânăstire”. Hai nu mai spune, să mori tu! 

Comentați mai jos, că altfel nu vă mai informez! =))

~Rob
"Life is to be painted upon our own will."

You Might Also Like

0 comments

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.