De ce nu pot avea un prieten

luni, martie 19, 2012

Română
Și de ce cred că nu e corect să am unul, momentan. Iar cînd zic prieten, zic iubit.

1. Urmează să „ies din dulap” (coming out of the closet).
Deși înainte gîndeam că avînd un prieten voi avea pe cineva aproape, eventual cineva la care să mă refugiez în cazul în care lucrurile merg prost, am ajuns la concluzia că este un proces prin care trebuie să trec fiind singur. Este un test de maturitate și mai presus de toate, este momentul în care eu îmi asum cine sunt. Eu. Nu ceilalți. Nu eventualul prieten, nu cunoștințele mele. Dar asta nu implică faptul că nu voi avea nevoie se suportul celor în care am încredere. Mă refer strict la asumarea gestului.

Sursa: http://anothergaykiddo.tumblr.com/



2. Nu ar fi corect față de el. 
Fiind cu cineva, nu numai că îi transmit o parte din povară, dar dau dovadă și de egoism. Mai mult, risc să îl pun în situația în care, fiind întrebat de părinții mei dacă am prieten, să fie acuzat de homosexualitatea mea (nu știi cum pot reacționa părinții în zilele astea, să sperăm că mai bine decît îmi imaginez eu).

3. Nu ar fi corect față de părinții mei.
Va fi corect să am un prieten și să le vorbesc părinților mei despre asta cînd ei vor fi cel puțin familiarizați cu ideea că băiatul lor nu e cine au crezut ei că e. Așa mi se pare corect. Sigur că mi-am permit niște săruturi, îmbrățișări și alte-alea pînă acum. Dar gîndindu-mă la relația mea cu părinții mei, vreau ca ei să știe TOT despre mine.

4. Urmează să plec la facultate în străinătate.
Iar de la plecare nu mă va opri nimeni, nici măcar părinții mei. Cu sau fără sprijinul lor, voi pleca să studiez în străinătate. Iar avînd un prieten nu ar face decît să îngreuneze lucrurile, atît pentru mine, cît și pentru el. Sper că înțelegeți.

Urmează să scriu și cum cred eu că se poate ajunge la cel mai bun iubit/iubită. Altă-dată, însă.
A ieșit soarele, zîmbiți!



~Rob
"Life is to be painted upon our will."

You Might Also Like

4 comments

 1. Mda, corect. Pe de altă parte, mi se pare că ești atît de radical și de dur cu tine însuți, încît nu m-ar mira să iasă fix pe dos. (Ești cumva berbec?)

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce vrei să spui prin radical? Mi-am spus doar părerea în legătură cu de ce nu mi se pare corect să am un prieten momentan. Fix pe dos, în ce sens?

  Nu, sunt fecioară.

  RăspundețiȘtergere
 3. Radical, adică foarte tranșant, într-un mod destul de neobișnuit pentru mentalitatea românească, dar destul de caracteristic vîrstei. Lucru foarte corect și foarte frumos de altfel, atîta doar că nu se încadrează în mainstream.

  Fix pe dos, în sensul că lumea își găsește de multe ori marea dragoste și partenerul pe viață fix atunci cînd spune că nu caută și nu vrea :-)

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu am fost niciodată fanul urmării majorității. E viața mea și mi-o voi trăi cum consider eu mai de cuviință. :) Doar de-aia sunt special, că-s diferit, nu?

  Iar cu fix pe dosu', dă Doamne să fie așa =)) Cam ăsta e și scopul... Stop Looking. It will come to you when it'll be ready to come.

  RăspundețiȘtergere

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.