Am fost puțin homofob sau am reacționat normal?

marți, mai 28, 2013

Azi mă văd terminând liceul. Săptămâna trecută, însă, a trebuit să fac niște fotografii pentru albume. Iar pentru asta, a trebuit să mă tund. Dar unde?

Recent s-a deschis o frizerie drăguță, cochetă și ieftină în drum spre casă. De obicei eu mă tundeam la frizeria de pe strada mea și eram foarte mulțumit. Însă am decis să încerc să văd cum e și la noua locație, mai ales că promitea foarte multe.


Am intrat frumos, am anunțat-o pe tanti care îi făcea manichiura unui nene pe la 45 de ani intențiile mele de a renunța la câțiva centimetri... de păr și am fost rugat să aștept pentru că „băiatul” e ieșit să-și ia ceva de mâncare.

„În regulă”, am zis și m-am așezat pe canapeaua aia drăguță. Observ totuși că frizeria e cam mică. Aștept... aștept... într-un final apare și „băiatul”. În momentul în care l-am văzut am zis că s-o fi rătăcit un nene. Ținea în mână o pâine... avea tenul brunet (adicătelea era țigănuș), freza lui zici că și-a făcut-o singur, slab și urât și pur și simplu intra în toate stereotipurile de homosexual-divă și nu inspira deloc încredere. Am stat puțin, nu am fost băgat în seamă și am decis că eu nu am de gând să mă las tuns de acea persoană, așa că m-am ridicat și am plecat.

Apoi am stat și m-am gândit... din ce motive am plecat? Pentru că nu mi-a plăcut de frizer sau pentru că nu am avut încredere în ce știe să facă? Am fost homofob sau am acționat corect, sub semnul dreptului liber la alegere? În definitiv, avem dreptul să ne alegem serviciile de care dorim să avem parte. Dacă un serviciu/instituție/persoană nu ne inspiră încredere, putem să alegem altceva, doar suntem cetățeni europeni și avem drepturi

Părerea mea sinceră e că am fost rasist, nu neapărat homofob, pentru că tipul era o combinație de repulsie și refuz vizual și auditiv cum greu am întâlnit, însă plecarea a fost datorată de neîncrederea în aptitudinile lui. 

Voi ce credeți și cum ați fi reacționat? 
Vă las cu niște muzică de rapper pe tema gay.



~Rob
"Life is to be painted upon our own will."

You Might Also Like

2 comments

  1. Nu ești singurul care a părăsit o frizerie...restaurant (yep, nu mi-a plăcut ospătarul) pe motive strict...subiective. Nu e vorba neapărat de rasism sau de homofobie (îmi vine să râd...homofob ≠ homosexual acceptant și semi-open) e vorba de percepții personale. Eu spre exemplu m-aș lăsa tuns de un țigan, dar nu de un țigan urât cu aere de primadonă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Măi sincer, m-am lăsat tuns de multe tipuri de persoane, însă chiar nu am putut de acest tip. Nu știu de ce. Cred că ai dreptate... sunt în definitiv percepții personale.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.