Nu sunt nici satanist, nici bolnav

miercuri, mai 01, 2013

Nu, nu sunt Satanist, domu’ Daniel, nici bolnav, domu’ Hașotti. Urmărind știrile, din nou, după ce am auzit de proiectele de lege ale lui Remus Cernea, m-am gândit să le comentez și eu aici. 

Să-mi încep rant-ul cu ideea lui Cernea de a nu mai oferi bani din buget bisericii. Să începem: România e o țară laică, altfel spus popii ar trebui să-și știe locul în societate ca medici ai sufletului, nu să manipuleze prostimea exploatându-le fobiile cu povești mitologice. Fiindcă, dacă o privim obiectiv, poveștile creștine despre înviere, transformarea apei în vin ș.a.m.d. au cam același substrat cu legendele Olimpului. Dar totuși, cum poți să-i ceri cuiva care a fost îndoctrinat să sperie lumea cu potopuri, apocalipse și flăcările iadului să se schimbe, să fie înțelegător, cum ar trebui să fie ideologia Creștină (știți voi, iubește-ți aproapele, întoarce și celălalt obraz…) când aceștia nu vor să se dezlege de Iudaism, unde ți se explică cum să-ți lapidezi nevasta dacă nu era virgină la căsătorie, să ucizi homosexuali, să-ți omori copilul dacă nu te ascultă, să nu mănânci fructe de mare și cel mai rău dintre toate… să amesteci materiale textile când îți faci o șubă…

Dar o luăm pe arătură… idea principală este aceasta: De ce ar trebui cineva care e ateu, e non-creștin, e liber cugetător sau cum mai vreți să-i spuneți să plătească o parte din impozitul lui bisericii? De ce ar trebui eu, ca homosexual, ce sunt prezentat de purtătorii de robe ca fiind un demon, un pericol pentru societate, că mă închin la minotaurul ăla cu coarne de țap fiindcă iubesc pe cine simt, să le dau bani lor? Ar crede ei că ar face „lucrarea domnului” dacă eu m-aș căsători și aș face doi prunci și apoi să regret toată viața că mi-am bătut joc de sentimentele nevestei mele și copii au fost făcuți doar ca să par eu normal?! De ce ar trebui noi să le dăm lor bani când ei ne întorc moneda astfel? Cel mai corect ar fi ca atunci când simți nevoia sufletească, sau te-a lovit socialismul sau ești un bun samaritean, să faci donații. Enoriașii care nu pot rezista să treacă săptămâna fără vizita de duminică, să doneze. Așa poate au destul cât să trăiască dar nu atât de mult încât să face monstruozități ca acea catedrală a mântuirii neamului sau cum îi zice… Cum era statistica aceea: ~18.000 biserici, ~300 de școli și ~300 de spitale… stăm bine ce pot spune.

Să trecem la subiectul 2 al rant-ului. „Homosexualii sunt bolnavi”. Da, cred că am auzit cu toții această replica de atâtea ori încât nici nu ne mai afectează și tot ce mai poți spune e un „meh” lipsit de vlagă. Ca să mă întorc tot la creștinism am observat cum majoritatea oamenilor care folosesc acea propoziție vor să pară că sunt buni creștini, fiindcă am auzit/citit tot felul de comentarii (mai ales că în ultima perioadă au fost scrise multe articole pe subiectul homosexualității) de genul: „Trebuie să salvăm neamul (de observat cum toți acești fasciști nu spun națiunea, statul sau poporul, spun neamul, nu cuvânt care mie cel puțin îmi aduce aminte de ceva arhaic cum ar fi clanurile) de homosexualitate. România e o țară creștină, trebuie să o păstrăm așa. Creștinismul e aici de 2000 de ani, el a creat cultura și civilizația europeană de aceea pentru a ne păstra civilizați, trebuie să trimitem homosexualii în țara lor, în deșertul Libian sau în Australia.” Ok, o ușoară lecție de istorie acum… În antichitate, bisexualitatea era văzută ca normalitate (kinky…) și absolut toți împărații romani înafară de Caligula (care era zoofil, știți voi povestea cu calul devenit zeu) au avut câte un iubit. Apoi să recunoaștem, dacă privim istoria așa cum a fost ea, Creștinismul a distrus totul. Ne-a băgat într-o eră întunecată, am văzut ruguri arzânde, cruciade, lupte pentru putere între aristocrați și clerici și tot felul de noi metode de tortură apărute prin mila adevăratului Dumnezeu.

Matematic chiar, să-mi spuneți voi cum o chestie apărută de 2000 de ani a apărut înaintea unei orientări care există de la începutul vieții pe pământ. Da, a fost văzută ca normalitate și după apariția bunului vostru zeu, încă nu am prea ajuns să ne revenim total după ce cultura europeană a fost distrusă. Se întâmplă și la animale, se întâmplă și la oameni. Da, îmi plac băieții/bărbații, și ce? Cu ce te deranjează pe tine faptul că eu mă plimb pe stradă cu un tip de mână? Cu ce te deranjează pe tine ce fac eu cu el în dormitor? Chiar încerci să-ți imaginezi ca apoi să faci pe scârbitul? Sunt oare eu, care iubesc, înțeleg, tolerez, accept totul cu excepția prostiei și intoleranței voastre mai bolnav decât sunteți voi care tot ce faceți e să urâți și să îi faceți pe ceilalți să se simtă mizerabil? 


~Ovi
"Life is to be painted upon our own will."

You Might Also Like

8 comments

  1. Ovi, vezi ca in cea de a doua propozitie a textului pe care l-ai scris ai uitat un "e". ( Urmărind ştirile, presupun că asta ai vrut sa scrii.)

    RăspundețiȘtergere
  2. Credeam că va fi un comentariu pertinent la un articol atât de mișto...

    RăspundețiȘtergere
  3. În totalitate de acord cu mesajul pe care vrei să îl transmiți. Aș mai adăuga doar că homofobia este anormală din punct de vedere antropologic și filogenetic, existând doar la oameni, pe când homosexualitatea există la peste 500 de specii studiate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce aș putea eu să remarc, dar este doar așa ca să-ți găsesc nod în papură: conform creștinismului, el nu există doar de 2000 de ani, ci doar abia acum 2000 de ani s-a născut Hristos. Faza e că pe atunci nu aveau o carte cu ficțiune după care să-și urmeze calea cea dreaptă... după s-au scris cărțile Bibliei... cel puțin o parte din ele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Latinii spuneau acum două milenii, prin vremea unui oarecare misionar evreu mai târziu zeificat, că “spaima inventează zeii”. Până la urmă, creștinismul nu este decât o îmbinare de teologii și idei preluate de la marile religii marcante (religia mozaică, cultele greco-romane, religia egipteana, religia babilionană-persă) pentru a se forma o religie perfectă, este practic o evolutie a religiilor „păgâne”. Cum zicea un profesor de-al meu, pre-istoricii au inventat religiile totemice, anticii au inventat religiile panteonului de zei, dar evreii au inventat religia aproape perfecta, un singur Dumnezeu, o singură normă. Creștinii nu au făcut decât să îmbunătățească invenția evreiască prin infuzia de speranță.

    RăspundețiȘtergere
  6. Adevărat, dar dacă se dorea atât de mult această evoluție, s-ar fi renunțat la Vechiul Testament și la restul doctrinei Iudaiste. In Iudaism, Dumnezeu îți este prezentat ca un ucigaș răzbunător, în timp ce Creștinismul îți prezintă divinitatea ca fiind o entitate plină de iubire și toleranță. Cam mare antiteza dintre ei ca să îi pui în aceeași... religie să spunem, că nu găsesc un terment mai potrivit. Păcat că în această „evoluție” nu au preluat și toleranța caracteristică religiilor politeiste, ci au creat o intoleranță și spirit de superioritate specific religiilor abrahamice.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred că se poate constitui și într-un rant acest articol :)

    RăspundețiȘtergere

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.