Cum a fost la Marșul Diversității 2013 (din presă)

luni, iunie 10, 2013

Nu, n-a fost niciunul dintre noi la Marșul Diversității 2013, care a încheiat Gay Festul de anul acesta. Însă a avut grijă presa să surprindă ce era evident. Iar mai jos urmează un rezumat a ceea ce s-a întâmplat, dar mai întâi, poze.




Mai multe fotografii puteți găsi aici:

Am încercat pe cât posibil să nu includ fotografii cu fețele participanților. Dacă vă regăsiți în vreuna și doriți scoaterea ei, vă rog să mă anunțați. Credits go to the photographers.

Anul acesta focusul s-a îndreptat pe parteneriatul civil, sau după priceperea fiecăruia pe „de ce să se căsătorească și să adopte poponarii”. S-a discutat intens acest subiect, mai ales la TV, după ce proiectul de lege propus de Remus Cernea a creat vâlvă cu ceva timp în urmă.  PRO TV-ul a abordat și la începutul săptămânii această temă, apoi urmând ca sâmbătă să fie prezent atât la marșul diversității cât și la cel al „normalității”. 

Remarci: observați atmosfera celor două: unul zici că-i o promenadă prost colorată, dar fericită, altul zici că-i o adunătură de cruci și icoane urlătoare. Sigur că „dreptacii” nu au nimic cu homosexualii, doar d-aia sunt acolo și urlă ca niște hiene. Ei au ceva cu faptul că pruncii lor pe care îi iubesc atât de mult sunt în pericol. Mai multe informații despre cine sunt ei, aici.

Urmează un clip al celor de la HotNews, cu muzică and stuff de la fața locului. Destul de colorat, zic eu. Tanti travestita înaltă, vezi să nu răcești la ovare, fată. (glumesc!)



Multă lume a părut să aibă probleme cu restricțiile de circulație, care sunt foarte frecvente pe Kiseleff (în fiecare weekend e închis pentru sport), dar na, tot gayii aduc apocalipsa și d-aia merge rău în țara asta, că există doar un singur bulevard care dă în Victoriei dinspre Arcul de Triumf.

La Antene, Florin Buhuceanu, Remus Cernea, un preot și Dinu C. Giurescu duc împreună cu un moderator cam hahaleră o discuție parcă inutilă. Afirmație juste: 
„România nu e pregătită de căsătoria gay și adopții, însă e pregătită de discuție pentru parteneriatul civil.”

Din partea domnului Giurescu, pe care-l respect și de la care aveam anumite așteptări, chiar nu mă așteptam la afirmații de genul „dezbaterea merge mult prea departe, pornind de la o opțiune strict personală [...] și făcând din asta o chestiune care depășește cu mult...” sau preocuparea lui legată de sărăcia românului. Păi domnule Giurescu, de ce ați acceptat invitația la această emisiune, dacă pe dvs. vă interesează de ce e România săracă? Vă pomeniți că aveți și soluții, că toată lumea e băgătoare de seamă mai nou, toate lumea are o opinie și e musai să o zici la TV (vezi părerea lui Hașotti).

De prostălăul ăla cu „urâciunile în fața lui Dumnezeu” nu am ce zice. Nu vorbesc cu și despre proști, oricum dialogul cu el este imposibil, el vrea să ne salveze pe toți de iad, de parcă nu are alte treburi ortodoxe de făcut. (P.S. Doamne, tu-l auzi pe fi-tu cum folosește știința în favoarea lui în argumente stupide, dar o neagă când nu-i convine? Ia trăznește-l puțin, că ăsta mâine-poimâine se duce la atei, iar tu nu-l vei mai primi în împărăția ta!)

Pollak Po Photography

Apoi știrea antenei 3 cu privire la Marș zice că oamenii erau îmbrăcați cu „rochii care mai de care mai extravagante și costume cât mai deochiate” în timp ce toate celelalte televiziuni au zis că anul acesta lumea a fost mai puțin costumată, parada mai lipsită „de culoare”.

Le mak
Mă bucur că după restructurare și reorganizare ACCEPT-ul a adoptat o poziție mult mai realistă față de poziția comunității și căsătorie. Mesajul, zic eu, a fost destul de clar, însă nimeni nu l-a ascultat. Parteneriatul civil este o opțiune de luat în discuție momentan, căsătoria nu. Familiile sunt de mai multe feluri! Parteneriatul civil nu este DOAR pentru homosexuali. Chiar nu înțelege nimeni chestia asta?

Prima TV a.k.a Melania Medeleanu o ține cam în aceeași tonalitate cu antena3, editorii știrilor ăstora nu prea înțeleg ce-i aia parteneriat civil și care-i diferența între asta și căsătoria gay. Cu toate acestea, am observat la aceștia un reportaj mai obiectiv. http://www.primatv.ro/stiri-focus/festivalul-diversitatii.html

Pe Think Outside the Box observ un articol tragi-comic despre experiența unui Pride anterior și cel de anul ăsta. 

Iar pe Academia Catavencu se zice că „... până la urmă, Parada Gay a fost un marș al toleranților. Asta pentru că au fost mai mulți heterosexuali toleranți la manifestare decât homosexuali, lesbiene etc. ” Citiți continuarea aici: http://www.academiacatavencu.info/actualitate/foto-cum-a-fost-la-gay-pride-2013-in-bucuresti.html

Iar ca să închei acest articol și să mă joc de-a râsul plânsul, pe Cațavencii găsim, pe de altă parte, niște bancuri despre ce cred politicienii despre homosexuali:

Crin Antonescu: Să te culci cu un bărbat nu mi se pare așa de grav. Important e să nu sforăie.
Dan Voiculescu: Familia nu e chiar atît de importantă. Eu, spre exemplu, dacă nu aveam familie pe care s-o torn la Securitate, poate nu deveneam atît de jegos.
Eba: Din cauză că homosexualii fac sex se topește gheața la Pol. Vă mulțumesc pentru intervenție și că nu mi-ați tăiat microfonul.
Emil Boc: Sînt împotriva căsătoriilor între persoane de același sex cît mine.
Traian Băsescu: V-am mai zis: ce se întîmplă pe vapor, rămîne pe vapor.


~Rob
"Life is to be painted upon our own will."

You Might Also Like

2 comments

  1. Foarte bun articolul. Măcar de-ar fi și parteneriat civil, dar nu e suficient. Până românul nu vede 2 homosexuali normali, nu travestiti sau „donșoare” (șic!), nu are cum să își schimbe părerea indusă de mass-media și paradele de anii trecuți. Problema este că noi (inclusiv eu) nu suntem dispuși să ne exprimăm public orientarea de frica discriminării și intoleranței, suntem într-un cerc vicios

    RăspundețiȘtergere
  2. Da mă, dar mă oftic că presa este, neoficial, cam a patra putere în stat, are o putere in influență, de informare, dar mai ales de dezinformare foarte mare.


    E greu să bați România la pas și să prezinți un astfel de caz de persoane LGBT care să le convină și ochiului lor. Pe de o parte înțeleg că „pestrițenia” le provoacă repulsie, pe de alta eu am o mentalitate destul de deschisă și fiecare chiar are dreptul să se exprime cum dorește...


    Fir-ar el să fie de cerc! Hai să-l facem pătrat.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.