Ieșirea din Narnia; Mistici indieni și mistici wannabe

miercuri, aprilie 03, 2013

Ieșirea din Narnia (coming out of the closet) este un eveniment terifiant din viața fiecărui gay. Acesta în general duce la o răcire temporară a relațiilor tale cu părinții (discuția cu părinții fiind subiectul principal al acestui articol), poate la o răcire permanentă poate chiar să fi dat afară din casă sau în cazuri excepționale, aproape utopice, la un răspuns din partea părinților care ar suna ceva de genul: „Atât timp cât iubești cu adevărat, eu nu am nicio problemă.” Dar să fim sinceri, a treia variantă nu se întâmplă nici în filme. Coming out-ul va fi întotdeauna dificil; o discuție care trebuie să fie tratată cu multă maturitate, dar care provoacă un disconfort părinților și cu timpul o eliberare emoțională copiilor.

Bunică-mea întotdeauna îi spune maică-mii când mergem să o vizităm: „Lasă-mă, Angi, că și tu te vei bucura tot atât de mult când te vor vizita nepoții.” Gândindu-mă, va fi chiar greu să le explic că atunci când voi avea copii, dacă voi avea, aceștia vor fi adoptați, nu făcuți de mine și nevastă-mea...

Întotdeauna am sperat că văzându-i departe de viziunile bunilor creștini îmi va fi destul de ușor să spun ce am pe suflet, dar de fiecare dată, îmi pierd curajul imediat ce îmi dezvolt argumentele și mă pregătesc pentru discuție. Un lucru important este ceea ce citesc ai mei. Tăică-meu citește Osho și maică-mea îl citește pe Ovidiu Dragoș Argeșeanu. Osho cel puțin, este un mistic care a scris mult despre eliberarea de condiționările societății, de influența religiilor și despre dragoste, iar Argeșeanu am observat mai mult că face o struțo-cămilă între Creștinism și Zen Buddhism.


Iată ce am observat că spune Osho cu privire la dragoste, și în mod special cu privire la homosexualitate:

„Nicio condamnare, nicio judecată, nicio evaluare. Și ce dacă ești homosexual? Bucură-te! Dumnezeu te-a creat așa.”

Acest citat l-am găsit într una din cărțile lui taică-meu, deși căutând pe net am observat și multe altele care cică ar fi ale lui, spunând o dată că homosexualii ar fi creat virusul HIV. Când i-am spus lui tata despre celelalte citate, mi-a explicat clar, și sunt de acord cu el, că un om care a predicat toată viata renunțarea la judecată, la reprimare ș.a.m.d., nu poate să fi spus așa ceva, cel mai probabil fiind ori scoase din context, ori efectiv inventate, deoarece se pare că el, Osho nu a scris nicio carte, toate cărțile fiind scrise după diferite înregistrări ale conferințelor și discursurilor ținute de acesta.

Argeșeanu pe de altă parte, consideră homosexualitatea o boală, spunând că de vină pentru aceasta este energia ying (feminină) prea multă în copil și energia yang (masculină) prea multă in corpul mamei când aceasta este însărcinată. Nu cred că trebuie să continui, deoarece o vede ca o boală genetică, doar că în loc de gene date peste cap, zice că sunt energii. Legat de asta nu știu ce să mai spun, doar că sper că odată și odată să renunțe în a mai citi aceste lucruri pe care eu sincer, le consider dobitocii.

Tot așteptând și așteptând ca acele cărți să dispară din casă sau maică-mea să renunțe în a mai crede ce scrie el, mi-am pregătit rechizita pentru înfruntarea titanilor: am pregătit filmul „Prayers for Bobby” să îl vizioneze și ai mei și acum încerc să mai caut și alte citate din Osho care să mă susțină.

~Ovi
"Life is to be painted upon our will."

You Might Also Like

1 comments

  1. Argeseanu chiar este un dobitoc și un fanfaron, asta pe lângă faptul că mai îmbină și gândirea creștin-ortodoxă cu idei și filosofii orientale, practic făcând un talmeș-balmeș din majoritatea cărților lui. Trebuie totuși să recunosc că are curaj...să se facă de râs.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.